Beoordeel deze pagina
9/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

Rentekorting

Bijgewerkt op Monday 03 February 2020

Korting is altijd fijn. Zeker op de hypotheekrente. Dankzij rentekorting bespaart u op de maandelijkse hypotheeklasten en zo heeft u meer bestedingsruimte voor andere uitgaven.

U komt in aanmerking voor rentekorting als een van de onderstaande situaties op u van toepassing is:

1. U heeft overwaarde op uw woning

Wanneer uw woning in waarde is gestegen heeft u overwaarde op uw hypotheek. Zeker als u na verloop van tijd een steeds groter deel van uw hypotheek heeft afbetaald. Het verschil in waarde van de woning en de hypotheekschuld kan dan flink oplopen. Als u veel overwaarde heeft, loopt de bank weinig risico. U komt daarom waarschijnlijk in aanmerking voor rentekorting.

Taxatie

U zult de woning wel moeten laten taxeren. Met een taxatierapport kunt u de overwaarde aantonen.

2. U heeft afgelost op uw hypotheek

U kunt tijdens de looptijd van uw hypotheek vaak jaarlijks extra aflossen. Het verschilt per hypotheek of én hoeveel u extra kan aflossen. Als u naast de maandelijkse aflossingen nog extra aflost, zal de hypotheekschuld sneller afnemen. Hierdoor kan het verschil tussen de woningwaarde en de resterende hypotheek snel toenemen. De bank loopt minder risico op geldverlies. Hierdoor kunt u soms na verloop van tijd rentekorting krijgen.

Rentekorting aanvragen

Vaak moet u zelf in actie komen om de rentekorting te krijgen. Er zijn ook hypotheekverstrekkers die de rente automatisch voor u aanpassen of hypotheekverstrekkers die op bepaalde momenten, zoals aan het einde van een rentevaste periode, de rentekorting toepassen.

Meer rentekorting

Nieuwbouw

Als u voor een nieuwbouwwoning een hypotheek wilt afsluiten kunt u ook rentekorting krijgen. Deze korting wordt maar bij een aantal banken gegeven. Veel geldverstrekkers vinden het fijn om nieuwbouwwoningen te financieren, omdat de woningen relatief gemakkelijk kunnen worden verkocht. Er is voorlopig geen groot onderhoud nodig en bovendien zijn nieuwbouwhuizen vaak energiezuinig(er).

Duurzaamheidskorting

Veel hypotheekverstrekkers geven korting op de hypotheekrente wanneer u het huis gaat verduurzamen. Hoeveel u precies kunt besparen verschilt per bank. Ook de voorwaarden zullen per bank verschillen.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?